Het belangrijkste zintuig van de hond is de neus. Voor de hond is het dan ook een feest als hij deze neus in sportieve zin mag gebruiken. In de cursus speuren leert u uw hond zijn neus te gebruiken. Hij leert een voorwerp met de juiste geur te ‘verwijzen’ (een spoor te volgen) of een voorwerp in een bepaald gebied op te sporen. Binnen de kortste tijd zult u versteld staan over wat uw hond met de neus kan!
Onze speurinstructeurs zullen op diverse locaties u hierin begeleiden. Zij worden daarbij geassisteerd door een aantal sporenlopers die het geurspoor uitzetten.

Wij kennen 2 niveau’s bij de cursus speuren, te weten:

  • Speuren Basis;
  • Speuren Gevorderden.

Daarnaast hebben wij een speciale cursus speuren voor puppy’s. Een goede basis, aangepast op het niveau van jouw pup. Meer informatie hierover kan je hier vinden.

De cursus speuren wordt eens in de 2 weken alleen op de zondagochtend georganiseerd. De speurinstructeur spreekt voor iedere les de locatie met u af. Voor het volgen van deze cursus hoeft uw hond geen opvoedingscursus gevolgd te  hebben, omdat uw hond altijd aangelijnd is. Minimale leeftijd van de hond voor deelname is 7 maanden.

Een cursus duurt lessen, en de kosten hiervan bedragen €66,00 voor Basis, en €88,00 voor Gevorderden. Klik hier om je aan te melden.