06 42 84 57 68 algemeen@hsva.nl

Flyball

Of terwijl letterlijk vertaald vliegbal, heeft uiteraard te maken, met het feit dat er een bal uit een apparaat vliegt maar meer met het feit dat de honden, over 4 hindernissen heen vliegen.

Wat is Flyball:

Flyball is een wedstrijd sport, net als Agility maar bovenal meer een team sport, dit omdat we op wedstrijd niveau altijd een team hebben van 4 bazen en 4 honden die dan tegen een ander team strijden voor de snelste tijd.

Dit maakt flyball leuk want niet alleen wordt je één team met je hond ook vorm je een team met je mede cursisten.

Een flyball parcours bestaat uit een flyball bak en 4 hindernissen die zo opgesteld staan dat elke hond ongeacht hoe groot of klein met 1 tussen sprong de volgende hindernis kan nemen. Het zogenaamde vliegen / zweven over de hindernissen.

Dit doet de hond op de heen weg om de bal te halen uit het apparaat, het apparaat de flyball bak gaan wij de honden aanleren, de hond gaat de bak met 1 van zijn voorpoten bedienen waardoor de bal er uit vliegt en met die verkregen bal rent de hond terug naar de baas over de 4 hindernissen om deze af te geven, pas bij een goede run mag de volgende hond starten.

Het team wat het snelst 4 honden, een goede run laat maken dat wint.

Wat je moet hond kunnen om mee te kunnen doen, in feite niks maar het aanleren gaat uiteraard wel sneller, wanneer de hond al balgek is. Want daar draait deze sport nu eenmaal om.

De lessen flyball bedragen €85,00 voor 14 lessen.