06 42 84 57 68 algemeen@hsva.nl

Basis 1 en 2

Bij Hondensportvereniging Amersfoort geven wij twee opvoedingscursussen, ook wel Basis 1 en 2 genoemd. Deze cursussen kunt u bij ons volgen nadat u de Puppycursus hebt doorlopen, of als je een volwassen hond hebt waar u graag mee wilt beginnen.

BASIS 1

De Basis 1 cursus richt zich voor een belangrijk deel op de opvoeding, als vervolg op de Puppy cursus. Hierbij wordt contact tussen baas en hond als belangrijkste uitgangspunt gekozen. Wij trainen uitsluitend op een positieve manier, waarbij de hond beloond wordt voor goed gedrag en niet gestraft wordt. Ook is er veel aandacht voor gerichte oefeningen ter voorbereiding voor de Basis 2 groep.

BASIS 2

De Basis 2 cursus sluit naadloos aan op de Basis 1 cursus. Onder andere het “volgen”, “hier” en de “blijf”-oefeningen worden verder verfijnd. Daarnaast ga je de hond leren van je af te werken, ook wel “vooruit” sturen genoemd. Op speelse wijze en door belonen van gewenst gedrag (positief trainen), wordt de band tussen mens en dier nog meer verstevigd. In 14 lessen word je klaargestoomd voor het examen. Met het basis 2 diploma kun je aan alle hondensporten bij HSVA deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan Agility, Fly-ball of FCI Obedience.

De kosten voor beide cursussen bedragen per cursus €85,00 voor 14 lessen.