Nadac Hoopers komt uit Amerika en is daar een onderdeel van Nadac Agility, opgericht in de jaren `90. De parcoursen zijn een combi van Hoopers en behendigheid, het verschil is alleen dat bij een Nadac Agility parcours de hond voornamelijk op afstand door het parcours wordt gestuurd.

Hoopers is een sport geschikt voor bijna iedere hond, groot/klein, jong/oud of honden met licht fysieke problemen. Als voorbereiding op de sport carrière maar ook voor de oude honden die moeten stoppen met een meer belastende sport omdat er geen sprongen in voorkomen. Niet alleen voor de meeste honden is Hoopers geschikt ook voor handlers met fysieke problemen is Hoopers een leuke sport. De hond wordt n.l. op afstand gestuurd en de handler geeft d.m.v. handhulp, lichaamstaal en stemcommando de richting aan.

Ondanks de laagdrempeligheid is hoopers toch ook een actieve sport en kan de hond zijn energie er in kwijt, terwijl de handler goed aan het denken wordt gezet. Belangrijk is de (lichaams)houding en de handhulp. Rechtop en de hand niet hoger dan de schouder.

Hoopers bestaat uit 4 toestellen; Hoops, Tonnen, Gates en Tunnels.

De lessen hoopers bedragen €80,00 voor 14 lessen. Aanmelden kan hier!