06 42 84 57 68 algemeen@hsva.nl

FCI Obedience

FCI Obedience, ook wel bekend onder de ‘oude’ benaming gedrag & gehoorzaamheid, is een hondensport waarbij alles draait om de samenwerking tussen hond en ‘handler’. Het uiteindelijke doel is een goede verstandhouding, waarbij de hond bereid is om commando’s van de handler op te volgen. FCI Obedience is de officiële benaming van G&G, vanaf januari 2018 voeren wij de cursus onder deze naam.

Onze cursussen FCI Obedience zijn zowel interessant voor mensen die graag willen sporten voor eigen plezier, als mede voor handlers die graag wedstrijden willen lopen. Binnen de FCI Obedience worden vier niveaus’s gehanteerd, namelijk Beginners, 1, 2 en 3. Wij bieden, naast deze vier niveau’s, ook een cursus Pre – FCI Obedience. Dit is ter voorbereiding op de vier officieel gehanteerde niveau’s. Binnen onze cursussen komen verschillende onderdelen aan bod. Onder andere volgen (zowel aangelijnd als los), komen op bevel, vooruit sturen en apporteren.

Om te starten in de cursus FCI Obedience, dient men Basis 1 & 2 met succes te hebben afgerond, of een vergelijkbare opleiding hebben gevolgd bij een andere hondenschool.

Een cursus FCI Obedience duurt 14 lessen, en de kosten hiervan bedragen €85,00. Dit is inclusief een examen op de hondenclub.